Administrasjon av maler

Steg-for-steg oppsett av maler i Core

Oppdatert denne uken

Når du logger inn som administrator i Core for aller første gang, vil det finnes et komplett sett med maler i systemet klart til bruk, som er levert av Visma Real Estate. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan malforfatter kan holde oversikt over hvilke maler som finnes, hvordan malene er organisert, og hvordan legge til nye eller redigere i eksisterende maler. Dersom du trenger veiledning i bruk av flettekoder og Core sitt flettesystem, finnes en egen hjelpeartikkel om dette her.

N.B! Maler som er tag`et med "Systemdokument", eller har en annen relasjon enn "Offentlig", aldri slettes eller endres. Disse er essensielle for å holde systemet compliant og i korrekt drift. Kontakt Visma Real Estate ved behov for mer informasjon.

PS! Hvis du ikke jobber i kjedeledelsen, men bare ønsker å lage en mal for ditt kontor, så må du ha tilgangsretten "Dokumentmal-administrator".

Oversikt over dokumentadministrasjonen

Du kommer inn i dokumentadministrasjon ved å gå til hovedmenyen "Administrator" og videre til "Dokumentmaler":

Her finnes bokser for hhv. "Maler for oppdrag", "Maler for SMS" og "Maler for topp og bunntekst".

Maler for oppdrag

I denne boksen vil du få en uttømmende liste over alle opprettede dokument- og e-postmaler som finnes i basen, og dette er malene som meglere kan bruke i oppdragene sine. Ved å markere en eksisterende mal vil du få opp valg for malen:

Med disse knappene kan du slette malen, se historikken for opprettelse og redigering, kopiere malen, redigere innholdet, og få opp egenskapene for den valgte malen. Vi vil i det neste gå gjennom hvordan du legger til en ny mal og hvordan du kan modifisere egenskapene for en mal.

1. Legge til en ny mal

Trykk på knappen "+ Legg til mal", så får du opp dette vinduet:

Nå må du:

• Fylle inn et passende navn

• Velg om malen skal være en dokumentmal eller en e-postmal

• Dersom du har malteksten i et worddokument, bruk ruten "Velg fil eller slipp filen her"

• Trykk på "Lagre og åpne redigering for å begynne å skrive

Dersom du har behov for å bruke flettekoder i malen, men ikke er kjent med Core sitt flettesystem, kan du lese mer om dette i denne hjelpeartikkelen.

2. Modifisere en mal

Marker en eksisterende mal, og trykk på "Egenskaper", så får da opp dette vinduet for dokumentmaler:

Her kan du:

• Enkelt endre navn på malen

• Legge på relevante tag`s

• Velge hvilke foretak som skal kunne bruke malen ("Offentlig" vil tilgjengeliggjøre malen for hele kjeden)

• Velge eller velge bort sakstyper som ikke skal kunne bruke malen

• Legge til eller fjerne mal for topp- og bunntekst / brevark

For e-poster vil vinduet se slik ut:

Her kan du også endre navn, legge på tag`s, sette synlighet for foretak og sakstyper, i tillegg til:

• Redigere e-postmalens emnefelt

N.B! Du må ikke endre "Relasjon" på malene uten å først avklare dette med Visma Real Estate.

Maler for SMS

For SMS-maler er oppsett, redigering, modifisering, etc helt likt som når du redigerer maler for oppdrag, dog noe mer begrenset funksjonalitet. Vær oppmerksom på at SMS`er med veldig mange tegn kan bli avvist av enkelte telefonoperatører, så vi anbefaler å holde disse malene så korte som mulig.

Maler for top og bunntekst

Disse malene skal knyttes opp mot "Maler for oppdrag" og vil fungere som f.eks standard brevark (branding) og/eller brevtopp (hvordan brevmalen stiles). Dette er for å slippe å legge brevtoppen i hver enkelt brevmal, såvel som logoen til kjeden.

I dette eksempelet har vi laget et standard brevark til selger, med branding for Visma: