Legge til eller endre matrikkel
Oppdatert denne uken

Normalt vil matrikkel legges automatisk på oppdraget når du registrerer eiendommens adresse, gitt at den blir funnet hos Kartverket.

Dersom du ønsker å legge til eller endre en matrikkel gjør du følgende:

• Gå til fane Nøkkelinfo, og finn Matrikkel

• Klikk på +Matrikkel, eller rediger en eksisterende matrikkel ved å klikke på punktene ved siden av en matrikkel, og velg Rediger.

• Fyll inn seksjonsnummer ved eierseksjon

• Gnr og bnr. registreres automatisk fra adressesøket, og er hentet fra Kartverket

• Trykk på Lagre nederst til høyre for å fullføre registreringen av eiendommen i systemet.

N.B! Matrikkel må være registrert for å hente grunnbokutskrift.

Merk!

For borettslag finnes det et eget felt kalt Borettslag, hvor du kan registrere organisasjonsnummer og andelsnummer. Dette ligger i fanen Nøkkelinfo.