Ladda upp bild manuellt i Spring

Artikeln beskriver hur du laddar upp bilder manuellt till ett objekt och direkt i ett dokument

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har en bild som du vill ladda upp manuellt på ett objekt utan att behöva göra det direkt i ett dokument så kan du följa nedan steg för detta. Längre ner i artikeln så går vi också igenom steg för steg hur du laddar upp en bild direkt via ett dokument.

Uppladdning till ett objekt

Börja med att gå till ditt objekt i Spring. När du valt ditt önskade objekt så klickar du på Objektdata

När du har öppnat upp objektdata så går du till bilder i den vänstra menyn och där finns en knapp som heter Bilduppladdning

Här kan du antingen dra in din önskade bild alternativt välja vilken fil du ska ladda upp genom att klicka på Välj Filer. När du dragit in eller valt din bild så klickar du sedan på Ladda upp filer.

När man klickat på ladda upp filer så kommer din bild att ställas i kö för uppladdning och efter ett tag så kommer den finnas under Bildöversikt.

Uppladdning till ett dokument

Du har också möjlighet att ladda upp en bild direkt i ett dokument. Detta gör du genom att klicka på den bildruta som du vill ladda upp bilden i sedan klicka på Uppladdning och därefter antingen klicka på Välj filer och bland dina filer på datorn välja den bild som du vill ladda upp eller dra in den fil som du vill använda direkt till rutan där det står Dra och släpp filer här. När du valt in din fil eller dragit in den så avvaktar du en stund sedan kommer bilden att laddas upp till dokument.