Alle samlingerCORE | FagsystemAdministrator
Administrators bruk av flettekoder i maler
Oppdatert over en uke siden

Generell informasjon

Før du kan redigere i malene som finnes i Core, er det viktig at du har satt deg tilstrekkelig inn i hvordan maladministrasjonen fungerer - du kan finne en hjelpeartikkel om dette her. I denne artikkelen vil vi gå gjennom hvordan du som malforfatter kan endre på malene som ligger i Core, og hvordan du kan bruke automatisk fletting for å lette meglernes hverdag.

Hva er en flettekode, og hvor brukes dem?

En flettekode, eller "Mergefield", inneholder informasjon fra et av Core sine mange verdifelt. Som eksempel kan vi se på {{Oppdrag-Adresse}}, som inneholder nettopp det; informasjonen som er fylt inn i et oppdrags adressefelt - fane for "Nøkkelinfo" og iBox for "Adresse". Vi bruker flettekoder i Dynamisk Salgstekst (DST), og i alle dokument- og SMSmaler i Core.

Hvor finner jeg flettekodene?

Når du skal jobbe i et dokument vil flettekodene ligge åpent i et sidepanel som er søkbart. Dette sidepanelet er en uttømmende liste over alle tilgjengelige flettekoder i Core:

I DST vil du få opp flettekodene ved å trykke på <#>:

I denne artikkelen vil videre skjermbilder være fra dokumentmal-administrasjonen. Prinsippet for bruk av flettekoder i maler og DST er dog likt.

Hvordan bruke flettekoder?

Tabeller

Alle flettekodene til Core ligger i det vi kaller en tabell. Hovedtabellen som står helt overordnet heter "Salg". For at noe som helst fletting skal fungere, må du legge Start og Slutt for salgs-tabellen inn i dokumentet ved å trykke på "Salg", og så må alle flettekoder plasseres innenfor tabellen:

Core har også andre tabeller som ligger under Salg - disse er markert i listen med en asterisk(*). Dersom du skal bruke flettekoder som ligger under en slik tabell, vil du være avhengig av å ha med TableStart og TableEnd for undertabellen også - se eksempelet under fra en budjournal, hvor det er brukt flettekoder fra undertabellen "Bud(*)":

Redigering av malene

Nå når du vet hva en flettekode er, hvor du finner dem i Core, og hva en tabell er for noe, så er du klar for å redigere dokument- og SMSmaler. Her kommer noen tips:

• Legg Tabelstart:Salg helt i starten av dokumentet, og legg TableEnd:Salg helt i slutten dokumentet. All tekst og alle flettekoder kan legges mellom disse, så slipper du å tenke noe mer på det.

• Som ny malforfatter - start med enkle maler! Malverktøyet er avansert, og du bør begynne i det små.

• Bruk søkefunksjonen i sidepanelet for å gjøre deg kjent med hvilke flettekoder som finnes, og hvor de ligger.

• Testfletting er en viktig del av malarbeidet. Ha redigeringsvinduet på én skjerm, og et testoppdrag på den andre skjermen, så kan du testflette så ofte du vil, så lenge du trykker på lagre-knappen.